PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

> Početna > Novosti

Novosti

14.10.2022

Događanja u Općini

Dani kruha u organizaciji Osnovne škole Trnovec

https://photos.app.goo.gl/BkF9u8o3vMMvHwst7


U općini Trnovec Bartolovečki održana manifestacija ''Okusi i običaji našega kraja''

 

Vrijedne članice trnovečke udruge žena ''Trnovečko srce'' ovog su vikenda u Trnovcu pripremile prekrasnu manifestaciju ''Okusi i običaji našega kraja''.

Za sve posjetitelje bio je to jedinstven doživljaj, jer su besplatno mogli probati neka već zaboravljena jela ovog kraja pripremljena na način kako su ih radili naši stari, a na bogatom stolu su se našli grah s zeljem, grah ričet, čurke s zeljem, kuruzni žganci, kuhani buncek, hajdina i kuruzna zlevka, štrukli, orehnjača, makovnjača, nezaobilazni trnovečki makači…

Sve je pratila i dobra domaća glazba, pa su se svi prisutni zabavili uz ova fina jela. Načelnica Verica Viktović ovom prilikom poručila je kako su članice udruge napravile nevjerojatan posao i predivnu manifestaciju koju će uz podršku općine svake godine sigurno sve više širiti i obogatiti.

Općina Trnovec Bartolovečki svojim školarcima i vrtićarcima darovala mandarine

Općina Trnovec Bartolovečki svojim je osnovnoškolcima i vrtićarcima darovala ukupno 1500 kg neretvanskih mandarina. Načelnica Verica Vitković tim je povodom posjetila dječji vrtić ''Mala oaza'' u Bartolovcu gdje su ju dočekala vesela djeca i njihove odgajateljice te ravnateljica Karin Linet Kosir.

Načelnica Vitković zajedno s djecom probala je slatke neretvanske mandarine i složili su se da je ovo odličan i zdrav međuobrok.

Mandarine su osigurane za dječje vrtiće ''Zeko'' i ''Mala oaza'', te OŠ Trnovec i OŠ Šemovec.


Pčelarima s područja općine Trnovec Bartolovečki doniran šećer, a pčelari školama u Trnovcu i Šemovcu donirali med

 

Danas je u Trnovcu Bartolovečkom organizirana podjela šećera za pčelare s područja Općine.      Načelnica Verica Vitković ovom je simboličnom gestom odlučila pomoći pčelarima.

''Na području Općine imamo 10 pčelara i mislim da je vrlo važno da Općina na ovaj zasad simboličan način pomaže u prihrani. Svjesna sam da prema ukupnom trošku koji naši pčelari imaju, ovo nije velika donacija, ali vjerujem kako će i ovo dobro doći. U novi proračun stavit ćemo jedan ozbiljniji iznos za pčelare u sklopu proračuna za poljoprivredu kako bi se svatko od vas mogao prijaviti i dobiti novčanu pomoć za ovaj vrijedan posao kojim se bavite .'' rekla je načelnica.

Prisutni pčelari zahvalili su na donaciji, te zajedno s načelnicom posjetili školu Trnovec kojoj su donirali med za učenike, a donacija je predana i u školu Šemovec. Ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić, primila je donaciju te zahvalila pčelarima.

''U školi prema planu prehrane ne smijemo koristiti šećer za djecu, nego med, tako da će nam ova naša donacija uistinu dobro doći. Najljepše zahvaljujem i želim vam uspješnu pčelarsku godinu.'' rekla je ravnateljica.

U Trnovcu održana 2. po redu Trnovečka biciklijada

Sportska udruga ''Kopakabana'' iz Trnovca organizirala je, uz pomoć općine Trnovec Bartolovečki, 2. Trnovečku biciklijadu. Biciklistima se pridružila i načelnica, Verica Vitković.

Biciklijada je održana 10. rujna s početkom u 10 sati, a odazvalo se stotinjak biciklista. Ruta je bila duga otprilike 35 kilometara, a nakon starta u Trnovcu, biciklisti su se zaputili u općinu Jalžabet gdje je bio prvi punkt na kojem su im se pridružili i biciklisti iz Jalžabeta. Nakon Jalžabeta, nastavili su prema Šemovcu, gdje su im se na drugom punktu ponovno pridružili zainteresirani biciklisti i nastavili put prema Zamlaki gdje je bio treći punkt. Nakon Zamlake, ruta je vodila do Žabnika, gdje je bio 4. punkt.

Oko 14.30h biciklisti su se vratili u Trnovec, gdje je pripremljen domjenak za sve sudionike. Predsjednik SU ''Kopakabana'' Davor Žmuk, zadovoljan je održanom biciklijadom:

''Vrijeme je bilo odlično, svi sudionici jako su zadovoljni, nije bilo kotizacije, a svim sudionicima osigurali smo i majice. Bilo je jako lijepo.'' rekao je Žmuk.GIS
Naše novine
Slobodna zona
go-to-the-top