PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

> Početna > Naselja

Naselja

Štefanec

Prema popisu stanovništva iz 2011. Godine u Štefancu živi 412 stanovnika. Mjesto ima bogatu tradiciju dobrovoljnog vatrogastva. 

Na području naselja nalazi se jedan arheološki lokalitet te arheološko nalazište.

Bartolovec

Bartolovec je sa 749 stanovnika, prema popisu iz 2011. godine, treće mjesto po broju stanovnika u Općini, iza Trnovca i Šemovca. Središte naselja oduvijek je obilježavala kapelica Svetog Bartola, a mjesto je nekada imalo i Matični ured bivše općine Varaždin. Bartolovec je također i mjesto rada nekoliko istaknutih poduzetnika i obrtnika. 

U Bartolovcu se nalazi groblje za naselja, uz Bartolovec, Trnovec, Žabnik i Štefanec. Blizu središta naselja nalazi se i Župna crkva Svetog Bartola.

Šemovec

Drugo mjesto po broju stanovnika je Šemovec, a prema popisu stanovništva iz 2011. u tom naselju živi 916 osoba. U Šemovcu se nalazi mjesno groblje za Šemovec i Zamlaku.  

Šemovec ima svoju osnovnu školu, ambulantu i ordinaciju opće prakse.

Trnovec

Trnovec je danas općinsko središte i najveće naselje u Općini Trnovec Bartolovečki. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Trnovec ima 4.185 stanovnika. 

Trnovec je sjedište općinske vlasti, a uz sve jaču Poduzetničku zonu, u Trnovcu se nalazi Slobodna zona, dugi niz godina najuspješnija zona te vrste u Hrvatskoj. Trnovec ima svoju osnovnu školu, brojne udruge, sportske klubove te niz novih gospodarskih subjekata. 

Ukratko, Trnovec se smatra središtem gospodarskog, kulturnog i društvenog života Općine. 

Žabnik

Žabnik je po broju stanovnika, njih 177, najmanje naselje u Općini. Unatoč tome naselje ima STK „Drava“ koje postiže sportske uspjehe širom Hrvatske. U povijesti pad broja stanovnika uzrokovala je rijeka Drava.

Zamlaka

Naselje Zamlaka smjestilo se na najistočnijem dijelu Općine i prema popisu stanovništva iz 2011. ima 445 stanovnika. Na području naselja nalazi se arheološki lokalitet Kupinje. 

Zamlaka se nalazi uz samu autocestu Zagreb-Goričan.

GIS
Naše novine
Slobodna zona
go-to-the-top