> Početna > Novosti

Novosti

28.02.2018

Projekt "Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici"


 


Projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“


Ciljevi projekta su omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada dugotrajno nezaposlenim ženama s područja Varaždina i Varaždinskog prstena te potaknuti socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba na tom području.

Projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ provodi se u okviru poziva „Zaželi- program zapošljavanja žena. Projekt je započeo 19. siječnja 2018. godine i traje 30 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 2.118.346,58 kuna, a projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, 85% od strane Europske unije i 15% iz Državnog proračuna RH.

Provoditelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenoga križa Varaždin, a partneri na projektu su: Grad Varaždin, Općina Jalžabet, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina  Vidovec Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Kroz aktivnosti projekta partneri će omogućiti nezaposlenima ženama da do dvije godine rade, steknu vrijedno radno iskustvo i dobe plaću za svoj rad, ali i da kroz svoj rad pomognu lokalnoj zajednici i pruže prijeko potrebnu potporu starijim i nemoćnim osobama iz njihove neposredne blizine.

Krajnji korisnici ovog projekta su: socijalno ugrožene osobe, osobe u starijoj životnoj dobi i druge osobe koje se ne mogu samostalno brinuti o sebi s područja grada Varaždina i općina Trnovec Bartolovečki, Jalžabet i Vidovec.

Više informacija o projektu pronađite na: www.gdck-varazdin.hr  

Za sve dodatne informacije o projektu obratite se GDCK Varaždin, na broj 099/448 46 65 ili savjetnik@gdck-varazdin.hr (Filipa Blažon Šumečki).

          

GIS
Naše novine
Slobodna zona
go-to-the-top